GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEZCAN’DAN HAYATİ YAZICI’YA MEKTUP
09.03.2017
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEZCAN’DAN HAYATİ YAZICI’YA MEKTUP

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya cevaben mektup gönderdi.

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’nın mektubuna cevaben gönderdiği mektubun ekinde şunlar yer aldı:

1- CHP’nin hazırladığı dokümanlar

- ‘35 Soru 35 Cevap’ Broşürü
- ‘30 Soru 30 Cevap’ Broşürü
- ‘Hayır Demezseniz Ne Olacak?’ Broşürü
- ‘Neden Hayır?’ broşürü
- ‘Anayasa Değişikliği Sorular-Cevaplar’ Broşürü

2- Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gönderdiği set

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan’ın Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’ya cevaben hazırladığı mektup şöyle:

09.03.2017
Sayın Hayati Yazıcı
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı

Sayın Genel Başkanımıza gönderdiğiniz 07.03.2017 tarihli mektubunuzdan, Genel Başkanımızın Best FM radyo programındaki basit bir dil sürçmesi üzerinden polemik yürütme isteğinde olduğunuz anlaşılmaktadır.

Demokratik Cumhuriyeti ve hukuk devletini ortadan kaldıracak bu teklifi savunacak ciddi referans eksikliğinin sizleri bu tip arayışlara yönelttiğini görüyoruz.

Sayın Genel Başkanımızın aynı radyo yayınının içinde “Bir başbakan kendi koltuğunu yok etmek için alanlara çıkıyorsa herhalde bundan daha farklı kullanabileceği bir dil yok.” ifadeleri; 16 Şubat 2017 tarihli NTV canlı yayınındaki “Başbakansız bir Türkiye olacak. Vatandaş soruyor mesela; niye başbakanlığı kaldırıyorlar bunlar?” sözleri; 7 Şubat ve 14 Şubat tarihli grup toplantılarında başbakanlığın kaldırılmasını eleştiren ifadeleri karşısında hala bir dil sürçmesinden medet umma çabası, olsa olsa çaresizliğin dışavurumudur.

Genel Başkanımız bu sözleri, Cumhurbaşkanı’nın partisinin Meclis’te çoğunluğu alamaması halinde, Cumhurbaşkanı ile çoğunluk partisi genel başkanı arasında çıkacak çatışmaya dikkat çekmek üzere söylemiştir. Dil sürçmesi ile “çoğunluk partisi genel başkanı” yerine “başbakan” ifadesi kullanılmıştır. Genel Başkanımız, bu teklifi ve Türkiye’nin başına hangi belaları açacağını en iyi bilen siyasetçilerdendir.

Teklif Anayasa Komisyonuna gelmeden önce hazırladığımız “35 Soru 35 Cevap” ve komisyondan geçtikten sonra hazırladığımız “30 Soru 30 Cevap” adlı broşürlerden milletvekillerinizin bir hayli yararlandığını biliyoruz. İmza sahibi birçok milletvekilinizin teklifi bu yayınlardan ve arkadaşlarımızın komisyonlarda, genel kurulda yaptığı konuşmalardan öğrendiğini de biliyoruz. Bu nedenle yararlanmaya devam etmeniz için ekte hazırladığımız dokümanlardan bir demet gönderiyorum.

Gönderdiğiniz set için teşekkür ederiz, ancak bizim bir ihtiyacımız yok. Set gönderme alışkanlığınız nedeniyle belki “Halka yetki veriyoruz. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır.” diyen Sayın Cumhurbaşkanı’na göndermek için elinizde yeterli set kalmamıştır düşüncesiyle gönderdiğiniz seti de ekte iade ediyoruz.

Hayırlı bir gelecekte buluşmak ümidiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Bülent Tezcan
Genel Başkan Yardımcısı